Liebster… po raz trzeci

DSC_4893Miła niespodzianka znów mnie spotkała w postaci kolejnego wyróżnienia Liebster Blog Award. Już po raz trzeci zostałam obdarowana nagrodą Liebster, ale za każdym razem bardzo się z niej cieszę. Tym razem zaproszenie przyszło od Konczi i Szpileczki, autorek bloga kulinarnego.

Zabawa ta czasami nazywana jest blogowym łańcuszkiem, ale moim zdaniem z klasycznym łańcuszkiem ma mało wspólnego. Przede wszystkim przez dołączenie do niej na pewno nie spotka nas fortuna za rogiem, a niedołączenie nie łączy się z falą nieszczęść w życiu prywatnym i zawodowym. Według mnie jest po prostu ładną ideą jednoczącą blogerów. Pod warunkiem, że wypełni się jej najważniejsze założenie, czyli przekaże dalej. Pochwalenie się nagrodą i nie puszczenie jej dalej jest (moim zdaniem) nieelaganckie.

Zasady zabawy w skrócie: “Nominacja do Liebster Blog Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za „dobrze wykonaną robotę”. Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów, więc daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nagrody należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował.”

Moje odpowiedzi na pytania Konczi i Szpileczki:

1. Jaką kuchnię lubisz najbardziej ? Najbardziej lubię kuchnię czystą, schludną i dobrze wyposażoną… Pytanie na pewno nie dotyczy kuchni jako pomieszczania, ale nie mam żadnej ulubionej regionalnej kuchni. Preferuję kuchnię europejską z umiarkowaną domieszką egzotyki.

2. Gdybyś mogła być przyprawą, to jaką wybrałabyś ? Chciałabym być cynamonem, ale pewnie byłabym ostrą papryczką.

3. Jaką książkę kucharską poleciłabyś nam? Oj, mnóstwo. Na pewno Uniwersalną książkę kucharską Monatowej!

4. Lubisz robić zdjęcia jedzenia i swoich dań? Lubię robić zdjęcia swoim potrawom, nie robię zdjęć potrawom w resturacji.

5. Czego brakuje w Twojej kuchni? Tostera do pieczywa. Nie podoba mi żaden dostępny w handlu…

6. Ile czasu poświęcasz na prowadzenie bloga? Blog stał się prawie członkiem rodziny, często nad nim rozmyślam. Natomiast nie spędzam zbyt wiele czasu nad przygotowaniem postów.

7. Jakiej przyprawy nie lubisz? Nie lubię gotowych mieszanek typu vegeta czy “przyprawa do…”. Nie używam aromatyzowanej soli.

8. Robisz domowe przetwory? Nie mam sadu i ogrodu i niestety nie mam z czego robić przetworów.

9. Jakie jest Twoje ulubione miejsce w Polsce? U Babci…

10. Jaką najcenniejszą nagrodę udało Ci się wygrać za w konkursach kulinarnych? Nie biorę udziału w konkursach kulinarnych. Raz pomyliłam akcję z konkursem i przez przypadek wygrałam publikację przepisu.

11. Na co (chodzi o jedzenie) miałabyś w tej chwili ochotę? Wieczorową porą już na nic, ale mam kilka truskawek w lodówce, więc może się jeszcze skuszę.

Wyróżnienie przekazuję dalej autorom następujących blogów:

Stoliczku nakryj się
Kobensowe PoTwory
Plecak i walizka
Kitchen pleasures and disasters
Teodorowy Zakątek
Smak Hiszpanii
Anglia oczami Polki
Fabryka czasu ulotna
Kultura kulinarna
Szwecjoblog
In my craft world

Moje pytania do wyróżnionych blogerów:

1. Ranny ptaszek czy nocny marek?
2. Gdy dzwoni budzik, to…?
3. W spodniach czy w sukience?
4. Podróże bliskie czy dalekie?
5. Jedzenie to…?
6. Najwięcej piję…?
7. Kwiaty na łące czy w wazonie?
8. Ulubiony zapach?
9. Ostatnio kupiłam sobie…?
10. Sposób na zachowanie zdrowia i urody?
11. Kim chciałaś być w dzieciństwie?

Z pozdrowieniami

Dagmara

liebsteraward

17 thoughts on “Liebster… po raz trzeci

Add yours

  1. Alez mnie niespodziewana niespodzianka spotkała. Ogromnie mi miło, dzięki wielkie za wyróżnienie :*
    Super u Ciebie, zostaję…
    Pozdrawiam z Carlow 🙂

    Like

  2. Wielkie dzięki za nominację 🙂 Z założenia jednak sama nie biorę udziału w zabawie.
    Historia z wygraną przez przypadek – rewelacja 😀

    Like

  3. Dziękuję za nominację! Mam straszną sklerozę, ale dziś wreszcie udało mi się opublikować posta z odpowiedziami na Twoje pytania 🙂 pozdrawiam!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑